Trainingsveld in topconditie door RPR.

Nauwelijks straatgras te bekennen. Ik heb eigenlijk ook nooit geweten dat dit te danken is aan RPR.Trainingsvelden die met RPR in worden gezaaid. Het is een waar succes gebleken. Drie jaar geleden is de revolutie begonnen op het trainingsveld van NEC, het eerste RPR-veld dat in Nederland is ingezaaid. Trainingsvelden moeten goed tegen bespeling kunnen, want deze worden het vaakst gebruikt. Na goede resultaten op dit trainingsveld werd ook het hoofdveld met RPR ingezaaid. De verwachtingen waren natuurlijk hoog gespannen, want RPR heeft haar kracht op het trainingsveld van NEC al laten zien. Het resultaat is nu ook op het hoofdveld te bewonderen.

 

Voor het einde van het seizoen ligt het veld van NEC er prima bij. Er zijn maar weinig open plekken te bekennen en het veld is mooi egaal. “En er is ook nauwelijks straatgras te bekennen en het is me opgevallen dat dit is begonnen sinds we RPR gebruiken. Ik heb eigenlijk nooit geweten dat dit te danken is aan RPR.” Vertelt Theo van Benthem, fieldmanager van NEC. Normaal gesproken heeft straatgras weinig concurrentie en komt het bijna overal door. Het Engelse raaigras dat in RPR zit laat dit niet toe. Door de dichte mat wordt het doorkomen van nieuw straatgras bijna onmogelijk.


“Zo rond April kregen we normaal een boost met straatgras, maar dat is de laatste jaren steeds minder geworden. Kijk maar.” Van Benthem is duidelijk te spreken over de werking van RPR. Toen in 2011 het trainingsveld in werd gezaaid met RPR werd al meteen duidelijk dat het vele voordelen heeft. De eerste reactie vanuit NEC was dan ook; “Waarom gebruiken we dit niet op ons hoofdveld in het stadion?” Zo gezegd, zo gedaan. RPR ligt nu al bijna twee jaar in het Goffertstadion. Vooral de snelle kieming van RPR is opgevallen bij van Benthem: “voordat we het wisten hadden we een vol veld!”

 

Dát is RPR. Zelfs in de slechtste tijd van het jaar ligt RPR er prima bij.Naast het hoofdveld ligt RPR ook op het trainingsveld van NEC. Dagelijks wordt hier hard op getraind, maar dat is aan het veld niet af te zien. In 2011 werd het trainingsveld ingezaaid en kwamen verschillende eredivisieclubs een kijkje nemen naar het met RPR ingezaaide veld. Ook hier waren de reacties bijzonder positief. Uitspraken als; “Wordt er op dit veld dagelijks getraind?” of “onmogelijk.” Dát is RPR. Zelfs in de slechtste tijd van het jaar ligt RPR er prima bij.


Daarbij komt ook nog dat het veld in deze winter vaker gebruikt is dan normaal. “Normaal gesproken zijn er in de winter dagen bij dat er door vorst of sneeuw niet op het veld getraind kan worden. Deze winter waren de omstandigheden prima en is het trainingsveld dus ook maximaal gebruikt. Dat is aan het veld niet af te zien.” Goed onderhoud en zorg voor het veld dragen hieraan bij. Met RPR groeit een grasmat uit tot een ware kampioen.

 

 

Bent u ook op zoek naar een sterke grasmat met het vermogen om zichzelf te herstellen? En bent u inmiddels overtuigd? Ga dan nu voor RPR!

 

Klik hier voor meer informatie over RPR.