Kuil doorgeschoten gras nat in

Gras inkuilen Kuil doorgeschoten gras nat in

Gras dat te laat gemaaid wordt, bevat veel onverteerbare celwanden, waardoor de voederwaarde fors daalt. (minimaal 150 VEM). Uit recent onderzoek blijkt dat gras met onverteerbare celwanden het beste nat ingekuild kan worden. Hierdoor worden harde celwanden voorgeweekt zodat de voederwaarde stijgt. Voor het beste resultaat behandelt behandelt u natte kuilen met Bonsilage Plus. Het inkuilmiddel zorgt voor een stijging van de conserveringsindex stijgt met maar liefst 42%. Bovendien neemt de voederwaarde neemt toe met 79 VEM. Lees meer over de onderzoeksresultaten over de invloed op Bonsilage Plus op graskuilen.

 

Wanneer oogsten tijdens een regenachtige periode?
Maai het gras pas als de bodem en het gewas droog is en wacht nog twee extra dagen. De zon doodt in deze twee dagen veel slechte bacteriën en zorgt voor een toename van het suiker- en eiwitgehalte. Na het maaien moet de voordroog periode kort zijn, maximaal 24 uur, vanwege de aanwezige schimmels en boterzuur bacteriën. De ontwikkeling boterzuurbacteriën worden alleen gestopt in een kuil met een lage pH (< 4,2). Schimmels worden in de kuil geremd door azijnzuur (10 gram per kilo nat gras). Bonsilage Plus stimuleert de ontwikkeling van melkzuur- en azijnzuurbacteriën.

 

Voldoende suiker bij (te) laat maaien?
De lange dagen tijdens de zomermaanden zorgen voor voldoende suiker in het gewas, ook bij gras dat te laat gemaaid is. Voeg voor de smaak geen suikers toe tijdens het inkuilproces. Dit verhoogt de groei van de boterzuur bacteriën.

 

Wat kost Bonsilage Plus?
Bonsilage PlusBonsilage Plus kost ongeveer €2,50 per ton gras. Bonsilage Plus zorgt voor een snelle conservering waardoor de kwaliteit van het ruwvoer beter behouden blijft. Bovendien reduceert Bonsilage Plus de ontwikkeling van broei en schimmels na opening van de kuil. Een betere opname en minder ruwvoerverlies zijn één van de voordelen van Bonsilage Plus. U verdient het gebruik van Bonsilage Plus altijd terug.